Ενεργειακή Αναβάθμιση στο Λύκειο Συκουρίου

Μετά την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Συκούριο και του Γυμνασίου – Λυκείου Γόννων σειρά παίρνει το Λύκειο Συκουρίου.

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης,  υπέγραψε τη σύμβαση, με τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κ. Ορφέα Πανάγο, του έργου «Eπεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογής τεχνολογιών ΑΠΕ στο Λύκειο Συκουρίου», αρχικού  προϋπολογισμού 554.950,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Σημειώνεται εδώ ότι η τελική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε ΕΞΙ (6) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

 «Ως δημοτική Αρχή εκσυγχρονίζουμε, μέσα από το ολοκληρωμένο  πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων ένα ακόμη σχολικό συγκρότημα» δηλώνει ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.  «Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας, αναβαθμίζουμε τις εγκαταστάσεις του  Λυκείου Συκουρίου και αποδίδουμε στους  μαθητές και στους καθηγητές τους ένα σύγχρονο χώρο μάθησης με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα» προσθέτει ο Δήμαρχος.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων Ζήση Γκανάτσιο και Χρήστου Κρικώνη, του Προέδρου της Κοινότητας Συκουρίου Μιχάλη Γκουντή, του Τοπικού Συμβούλου Γιώργου Λιόγκα, της Προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γεωργίας Τσιτσιουβά, της υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας Γεωργίας Χαδουλού και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Πηγή: https://www.larissanet.gr/2022/05/25/energeiaki-anavathmisi-sto-lykeio-sykouriou/